tafel industrieel

De winter komt weer in snel tempo dichterbij. En dat betekent dat het hoog tijd is om je interieur klaar te maken voor de donkere en koude maanden die voor de boeg staan. Heb je plannen om je woonkamer en eetkamer een metamorfose te geven, dan is kiezen voor een industriële stijl – bijvoorbeeld door een eettafel industrieel te kopen -, een mooie oplossing. Een industriële woonstijl heeft namelijk veel meerwaarde te bieden. Wat is er zo aantrekkelijk aan industrieel in huis halen? En hoe kun je dit slim en voordelig doen?

tafel industrieel

Dit is industrieel en dit zijn de voordelen

Een tafel industrieel of een woonkamer industrieel inrichten, betekent dat je kiest voor robuuste, duurzame en functionele meubels. Typerend voor industrieel meubilair is het gebruik van sterke materialen als massief hout en staal. De meubels zijn vaak strak en rechthoekig gevormd en hebben een puur functionele vormgeving. Industriële meubels komen prima tot hun recht in een eigentijds en modern interieur, maar zijn ook goed bruikbaar oor andere woonstijlen, zoals landelijk of – ook dat is visueel erg fraai – een retro interieur. Met de industriële woninlook kun ke dus alle kanten op. Maar welke meubelstukken mogen sowieso niet ontbreken als je je woning industrieel wilt maken?

Een stoere eettafel industrieel met bijpassende stoelen

Zonder een mooie industriële eetkamerset, dus een stoere tafel met moderne en functionele eetstoelen, kun je niet als je voor een industriële stijl gaat in huis. Ga je voor een mooie houten of metalen eettafel, dan heb je de industriële sfeer meteen al te pakken. Er is gelukkig keuze genoeg op dit gebied. Dus jouw favoriete kleur en model eettafel met stoelen ga je zeker vinden.

Een bankstel in industriële stijl

Vergeet het bankstel niet! Een prima optie is om te kiezen voor een sterke leren bank. Leer is het materiaal bij uitstek voor een industriële woonstijl. Prettig aan leer is verder ook het eenvoudige onderhoud en het grote zitcomfort dat je gaat beleven!

Industriële decoraties voor extra accenten

Besteed ten slotte ook ruime aandacht aan de diverse accessoires in huis. Deze zijn cruciaal om je woning industrieel in te richten. Kies bijvoorbeeld voor grote robuuste stenen plantenpotten of een mooie grote kamerklok, zoals een ouderwetse stationsklok.