Het komt vaak voor dat de woonkamer precies hetzelfde eruit ziet als 10 jaar geleden. Als je dit fijn vindt is dat natuurlijk geen probleem. Maar veel mensen vinden het leuk om af en toe hun woonkamer te update zodat het weer als nieuw aanvoelt. Door de woonkamer te vernieuwen krijg je bijna het gevoel dat je bent verhuisd. Vooral als de woonkamer voor lange tijd hetzelfde heeft uitgezien. Het probleem voor velen is dat het vernieuwen een hoop geld en tijd kost. Hierdoor zien ze het niet zitten om alles te vernieuwen. Toch is het leuk om eens in de zoveel tijd alles te vernieuwen zodat de woonkamer weer als nieuw aanvoelt. Na de update zal ik je verzekeren dat het vooral een voldaan gevoel geeft. Ook hoeft het niet altijd veel tijd en geld te kosten. Kleine aanpassingen kunnen ook al een groot verschil maken. 

Nieuwe kleuren

Implementeer nieuwe kleuren in het huis. Denk aan een nieuw likje verf of meubels met andere kleuren. Met nieuwe kleuren is het handig om van te voren een paar hoofdkleuren te pakken. Hier kan je dan je hele inrichting op aan passen. Te veel kleuren zorgt ervoor dat de kamer chaotisch overkomt. Je wilt maar een paar kleuren zien terugkomen. Heb je al jaren een bepaalde kleur muur? Dan is het leuk om eens te denken aan vernieuwing. Bij nieuwe kleuren moet je wel eerst kijken hoe groot de woonkamer is. Heb je een kleine woonkamer? Gebruik dan lichte kleuren of wit. Hierdoor voelt de woonkamer een heel stuk groter aan dan dat die is. 

Meubels

Naast dat meubels gewoon verouderen en slijten naarmate de jaren voorbij gaan. Is het gewoon leuk om eens in de zoveel tijd de meubels te vervangen. Nieuwe meubels zijn vaak heel duur. Maar je kan natuurlijk de oude meubels verkopen zodat je het budget voor nieuwe meubels kunt aanvullen. Omdat je nog je oude meubels hebt staan kan je ook rustig op zoek gaan naar kortingen. Je hebt niet persé heel snel nieuwe nodig. En als laatst hoef je niet alles in 1 keer te kopen als je hier niet genoeg geld voor hebt. Je kan ook omstebeurt een meubel vervangen. Meubels maken echt de kamer. Dus zorg ervoor dat de meubels goed passen in de inrichting en in de vormen van de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een hoekige kamer? Dan is het praktisch om een hoekbank te nemen. Dit geldt hetzelfde voor een eettafel

accessoires

Nieuwe accessoires kopen voor de woonkamer is een kleine moeite maar geeft een groot verschil. De accessoires zorgen ervoor dat de woonkamer extra wordt aangekleed. Ook is het belangrijk dat de accessoires goed zijn afgestemd op de rest van de woonkamer. Dus heb je je meubels vervangen? Dan zullen de accessoires ook niet meer goed passen. Stem je accessoires af op je meubels en niet andersom. Daarom is het aankleden met accessoires altijd de laatste stap. accessoires zijn namelijk makkelijker vervangbaar dan meubels.