Social media is al een tijdje in het leven van de mens en nog altijd groeiende. Hoewel het in eerste instantie vooral als platformen voor sociale contacten in gebruik waren, wordt het nu ook gebruikt om reclame te maken en producten onder het oog te brengen. Zo komen er steeds meer instagram of twitter reclames en maken bedrijven eigen accounts aan op de platformen. Dat is dan vanuit een eigen bedrijf om een eigen product of dienst aan de gebruikers van het platform te laten zien, zodat die persoon het wil. Nu vaker is er sprake van outsourcing of anders gezegd online marketing uitbesteden extern, dit houdt in dat een bedrijfsactiviteit door het ene bedrijf aan een ander bedrijf wordt geleverd, om het door het andere bedrijf uit te laten voeren. In het geval van online marketing houdt dat in dat een ander bedrijf de marketing online overneemt van het ene bedrijf. Het positieve hieraan is dat kleine bedrijven, die door beginnende ondernemers zijn opgestart, meer publiek kunnen bereiken. Naast social media marketing GMU.online is er ook online marketing via internet, zoals websites.  Een google ads specialist kan bijvoorbeeld ook helpen bij marketing online, zo komen de juiste producten bij de juiste doelgroep.

Ondernemen tijdens de pandemie

Hoewel de pandemie voor vele bestaande ondernemingen een ramp was, bood het voor andere mensen en ondernemingen kansen. Zo hadden mensen natuurlijk meer tijd om iets vanuit huis op te starten. Online ondernemingen komen steeds vaker voor, dan worden diensten vanuit huis geregeld en wordt er geld verdiend zonder het huis uit te hoeven. Aangezien er veel thuis werd gezeten en een aantal mensen even niet konden werken, denk aan kappers, rij-instructeurs of mensen in een salon, moest er wat verzonnen worden, om toch een inkomen te hebben. De tijd om een online onderneming op te starten was er. Voorbeelden van online ondernemingen zijn dropshippen of een blog beginnen, de mogelijkheden zijn enorm. De pandemie zorgde ervoor dat er in elk geval genoeg tijd was om er even goed over na te denken, dus naast dat er een aantal takken binnen het ondernemen hard geraakt werden, gingen er voor andere deuren open.

Schade social media influencers

Online is er veel geld te verdienen. Social media influencers kunnen per instagram post een maandsalaris verdienen. Het perfecte plaatje die de influencers soms willen zijn is niet de werkelijkheid, maar zo komen ze wel aan volgers. Dat er perfecte foto’s worden geplaatst zorgt ervoor dat kinderen er naar op gaan kijken en het beeld als standaard gaan zien. Het resultaat kan zijn dat die kinderen sneller met onzekerheid te maken krijgen, want op momenten zullen die kinderen er niet zo perfect uitzien als de standaard die ze in hun hoofd hebben. Feit is dat die influencers ook niet altijd op hun best eruit zien, maar op die momenten plaatsen ze natuurlijk niks. Het vervelende is dat dit niet snel zal veranderen, aangezien het geld binnenkomt, wanneer ze er goed uitzien voor een sponsor om een product aan te prijzen of te verkopen, of dat ze hun reputatie hoog willen houden. Dit brengt wel een zekere schade aan bij de jeugd en dat is niet heel wenselijk.